felső fejléc
jobb menu reszjobb menu resz
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElvesztett jelszó
FELHÍVÁS ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEIRATÁSRÓL

Óvodai beiratkozás a 2019/2020-es... - Bánhidai Szent Erzsébet ...

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

FELHÍVÁS ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEIRATÁSRÓL

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

 

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

 

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

 

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

 A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellettEz a következőképpen alakul a Bői Általános Iskolában: 

-          A személyes beiratkozásra csak előzetes időpontegyeztetés alapján kerülhet sor.

-          Időpont április 7-től a 06/30 235 6907 vagy 94/586-014-es telefonszámon kérhető.

-          A bejáratnál kézfertőtlenítés lehetőségét biztosítjuk.

-          Szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező.

 

A beiratkozásra kérjük, hozzák magukkal az alábbi dokumentumokat:

-          A gyermek születési anyakönyvi kivonatát

-          A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolványt

-          A gyermek nevére kiállított TAJ kártyát

-          A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolványt

-          Nem a Bői Óvodába járó gyermek az óvodai szakvéleményét.

 

A szülőnek nyilatkoznia kell - az életvitelszerű ott lakásról és a -közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan.

A diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap (kormányablakokban igényelhető).

 

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Sárvári Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

 

Bő, 2021. 03. 31.

Hajós Attila

Igazgató

Innen néznek minket
also_lablec