felső fejléc
jobb menu reszjobb menu resz
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElvesztett jelszó
ETIKA, HIT-ÉS ERKÖLCSTAN

Tisztelt Szülők!
Képtalálat a következőre: „etika hit és erkölcstan”

Az általános iskola 1-8. évfolyamán tanulók részére kötelezően választandó az etika / hit- és erkölcstan tantárgyak valamelyike. Az ETIKAórákat az intézmény pedagógusai, a hit- és erkölcstanoktatást a választott egyházi jogi személy alkalmazásában álló hitoktatók tartják.

A leendő elsősök szüleinek beiratkozáskor kell nyilatkoznia arról, hogy gyermekük etikaoktatásban vagy hit- és erkölcstanoktatásban kíván-e részt venni. (A beiratkozás időpontjáról külön tájékoztatjuk a tisztelt szülőket.)

A járványügyi helyzetre való tekintettel a következő tanévre vonatkozó iskolai hit- és erkölcstan oktatásról szóló tájékoztatás digitális formában valósul meg.

 

A Bői Általános Iskolában a 2021/2022. tanévben a hit-és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló egyházak tájékoztató anyagai:

Magyar Katolikus Egyház /Római/

Jász László, plébános   Email cím: jaszra2@freemail.hu                    

Hitoktató: Vincze Erzsébet   Email cím: vincze_erzsi@citromail.hu

Tájékoztató anyag: 

Szeretettel várunk minden leendő 1. osztályost, illetve felsőbb évest is, aki szeretne csatlakozni a katolikus hittanosok közösségéhez!

Hittanóráinkon lehetőséget biztosítunk, hogy a Szentírás történetein keresztül megismerkedjenek Isten szeretetével, Jézus életével, valamint a Katolikus Egyház tanításával, ünnepeivel, liturgiájával, keresztény hagyományainkkal.

A tananyag feldolgozása során fejlődik a gyermekek erkölcsi érzéke és lelkiismerete. Segítséget kapnak ahhoz, hogy elköteleződjenek a jó mellett, felismerjék és elutasítsák a rosszat. Megtanulják a közösségi élet szabályait, fejlődik imaéletük, elindulnak a személyes istenkapcsolat felé vezető úton.

A katolikus hit- és erkölcstan oktatásra bárki beiratkozhat, tekintet nélkül arra, hogy meg van-e keresztelve, illetve rendszeresen nem tud részt venni a vasárnapi szentmiséken.

Azokat is szívesen látjuk, akik nem akarnak elsőáldozók és bérmálkozók lenni, de szívesen megismerkednének Isten és a Katolikus Egyház tanításával.

Azoknak viszont, akik szeretnének szentségekhez is járulni (első szentgyónás, elsőáldozás, bérmálás), folyamatosan részt kell venniük a hitoktatáson és a szentmiséken, továbbá a szentség-kiszolgáltatás évében az előkészítő foglalkozásokon.

1. osztályosok esetén a beiratkozáskor írásban kell jelezni az iskolánál, hogy gyermeküket katolikus hitoktatásra szeretnék beíratni, felsőbb évesek esetében szintén írásban lehet kérni a beíratást május 20-ig.

Találkozzunk a következő tanévben a katolikus hit- és erkölcstan oktatáson!

 

Magyarországi Evangélikus Egyház

Simon Réka, lelkész  Email cím: simon.reka@evangelikus.hu      

 Tel.: 20/8244 893 

Hitoktató: Giczi Nikoletta  Email cím: gnikolett@t-online.hu

Tájékoztató anyag:  https://hitoktatas2.lutheran.hu/

https:/buk.lutheran.hu/

Magyarországi Református Egyház

Donatin Tamás lelkész   Email cím: ref.koszeg@gmail.com

Tájékoztató anyag:   https://reformatus.hu/hittan/

Innen néznek minket
also_lablec