felső fejléc
jobb menu reszjobb menu resz
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElvesztett jelszó
ELJÁRÁSREND JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN

Keine Fotobeschreibung verfügbar.
Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Intézményünkben a 2020/2021. tanévet a hagyományos tanítási rend szerint kezdjük meg.

 A koronavírussal összefüggő járványügyi intézkedések betartásában kérjük a Tisztelt Szülők együttműködését, megértő támogatását. Az iskolánkra vonatkozó járványügyi intézkedések betartása tanulóink és családjaik, munkatársaink védelmét szolgálják – ez közös érdekünk, hogy minél tovább tudjunk hagyományos, osztálytermi keretben működni.

Vigyázzunk egymásra!

 Intézményünk munkatársai, tanárok, technikai dolgozók a járványügyi helyzethez igazodva folyamatos ügyelettel, kézfertőtlenítő szerek kihelyezésével, naponkénti fertőtlenítő takarítással segítik a folyamatos iskolai munkát. Természetesen biztosítjuk és ajánljuk egyéni, otthonról hozott eszközök (kézfertőtlenítő szer, szájmaszk, műanyag pohár, tisztasági csomag) használatát. A szülők szíveskedjenek gyermekük figyelmét felhívni a higiénés szabályok betartására (rendszeres kézmosás, fertőtlenítés, papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, távolságtartás ahol lehet)!

A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Ennek betartásában kérjük az Önök felelős közreműködését, együttműködését! Kérjük, amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A hivatalos eljárásrend alapján a szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél vagy annak közvetlen környezetében koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

 

Tanulóink, tanáraink, dolgozóink és családjaink biztonságának érdekében az alábbi szabályok betartásában kérjük a szülők és tanulók együttműködését:

 • Munkanapokon, tanítási napokon az alábbi bejáratokon keresztül érkezhetnek tanulóink:
  • Kis udvar felőli bejáraton: 1., 2., 3. osztály
  • Udvar, középső bejárat 5., 6. osztály
  • Udvar hátsó bejárat 7., 8. osztály

 

Iskolánk érvényes házirendje alapján a tanulók 07:30-ig érkezzenek meg az iskolába.

A napközis foglalkozások befejezése után az 1., 2., 3., 4. osztályosaink a kisudvarra, a felső tagozatos tanulók a hátsó udvarra érkeznek.

 

 • Nyomatékosan kérjük a szülőket, hogy csak a bejáratokig kísérjék gyermekeiket és délután, a napközis foglalkozások befejezése után is ott várják őket. Rossz idő esetén a hátsó udvari bejáratot kérjük használni.

 

 • A szülők az iskola épületébe csak előre egyeztetett, hivatalos ügyintézés miatt léphetnek be. Ilyenkor kérjük a hátsó udvari bejárat igénybe vételét és a maszk használatát.

Kivételt képeznek a szeptember 1-jén az első osztályos szülők, akik az első tanítási napon bekísérhetik gyermeküket az osztálytermükbe. Kérjük, hogy gyermekekként legfeljebb egy szülő, maszkban segítse gyermekét az iskolakezdésben.

A bejáratnál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt biztosítunk. Az intézménybe érkezéskor mindenki fertőtlenítse a kezét.

 

 • Kérjük a szülőket, hogy előzetesen jelezzék, amennyiben az adott napon gyermeküket a szokásos időpontnál korábban szeretnék elvinni az iskolából.

A napközis tanulók az első tanóra után (14.45 -15.00 között), illetve a 2. tanóra befejezése után (15.45 után) távozhatnak az iskolából.

 

 • Az osztálytermekben a tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező. A tanulók által viselt szájmaszkról, annak cseréjéről, fertőtlenítéséről a szülők gondoskodnak. Az alsósoknak a maszk viselése nem javasolt.

 

 • ÉTKEZTETÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK

A tízórai és az ebédeltetés rendjének kialakításánál fokozottan figyelünk az ajánlások, az egészségügyi előírások, a védőtávolság betartására.

 

 

 • TANULÓI HIÁNYZÁSOK KEZELÉSE

Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés miatt veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri betegségek, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) miatt és erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá – ha a tanuló hatósági karanténba kerül – az előírt karantén időszaka. Ezen időszakban a tanuló az otthon elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett vehet részt az oktatásban.

 

 • TEENDŐK BETEG SZEMÉLY ESETÉN

Amennyiben az iskolában egy gyermeknél fertőzés tünetei észlelhetők azonnal el kell őt különíteni és azonnal értesíteni kell az iskolaegészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Értesíteni kell a szülőt/gondviselőt, akinek fel kell hívni a figyelmét, hogy feltétlen keresse fel a gyermek háziorvosát/házi gyermekorvosát. Azt követően az orvos utasításainak alapján járnak el.

A gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez – kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, melyet az intézménynek el kell fogadnia.

Amennyiben krónikus betegséggel élő gyermek az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosnak kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket meg kell tenni.

 

 

Segítő együttműködésüket, megértésüket előre is köszönjük! Vigyázzunk egymásra!

 

 

Tisztelettel:  Hajós Attila, intézményvezető

           

 Bő, 2020. augusztus 30.                                             

 

Innen néznek minket
also_lablec